Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Charakteristika jakostních parametrů kávy
Štindlová, Adéla
Účelem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši na téma Charakteristika jakostních parametrů kávy. Text by měl čtenáři poskytnout komplexní informace o kávě, o procesu jejího zpracování se speciálním zaměřením na vnější faktory, které ovlivňují výslednou jakost kávových zrn, jako jsou podmínky pěstování, způsob posklizňové úpravy nebo stupeň pražení. Právě pražení je zřejmě nejdůležitějším krokem. Velmi výrazně se během něj mění chemické složení zrn a probíhají reakce, které zásadně ovlivňují konečnou podobu zrn. Neodmyslitelnou součástí celého procesu je hodnocení kávových zrn, kterému se práce také z velké části věnuje. Analýza se provádí jak u zelených, tak u pražených zrn, a to instrumentálními, ale zejména senzorickými metodami.
Káva a její účinky na lidský organismus
Kučerová, Marcela
Cílem této bakalářské práce je zaměřit se na různé pozitivní a negativní dopady na lidský organismus spojené s konzumací kávy. Nejprve budu informovat o tom, jak se káva pěstuje, zpracovává a jaké je její chemické složení. Dále pak uvedu získané informace o pozitivních i negativních účincích kávy na lidský organismus. Závěr práce bude věnován i informacím o dvojí kvalitě kávových výrobků a o Fairtrade.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.